Kroppskommunikation

Utveckla ditt kroppsspråk för bättre kommunikation

Ditt kroppsspråk utgör hela 55% av din presentation, så det är väl värt att arbeta med kroppen för att få ökat förtroende hos din publik.

Oavsett om du är en van presentatör eller inte, så har du nog många gånger tänkt på var du ska göra av händerna någonstans och hur står och går framför dina åhörare.

Du har en önskan att du har rätt framtoning vid rätt tillfälle. Ibland ska du vara informativ och saklig och ibland ha glimten i ögat och ha humor. Du vill nå ut med ditt budskap och du vill att publiken ska känna sig trygg med dig och din professionalitet. Du vill ha ordning på både kroppen och din nervositet. Du vill känna glädje i det du ska göra, inta scenen och äga stunden du är i. Oavsett i vilket sammanhang du befinner dig, så ska du som presentatör uttrycka energi, positivitet och engagemang.

Ditt kroppsspråk och ditt arbete med scenisk framställning hjälper dig och ger dig verktyg för att du ska hitta din personliga uttrycksförmåga och öka din kommunikation med din publik. När du arbetar med ditt kroppsspråk minskar osäkerhet och nervositet. Du blir stabil, får större utstrålning och ökat självförtroende. Dina åhörare ser en medveten person framför sig som inte räds för att ta plats och som därigenom är förtroendeingivande.  

När du arbetar med kroppskommunikation och scenspråk får du arbeta med:

  • kroppsuttryck
  • ögonkontakt
  • gester och mimik
  • timing
  • inta och äga scenen

Ta hjälp och öka din kommunikationsförmåga genom ökad kroppsmedvetenhet.