Om oss

Namnet PIK Presentationsteknik är dubbelbottnat. PIK står både för presentation, information och kommunikation, men också för möjligheten att om du använder dessa tre områden på bästa sätt kan du peaka/toppa ditt företag och organisation.

Att vara pålitlig, ha kompetens och att visa på pedagogiskt ledarskap är tre viktiga delar för oss i vårt arbete.

Som kund ska du alltid kunna känna förtroende och PIK Presentationstekniks arbete med dig ska vara i dialog med dina behov och önskemål. Beroende på vad du och din organisation har för behov, finns möjlighet att arbeta både individuellt och i grupp och få ett innehåll som passar just dig, ditt företag och din organisation.

Alla uppgifter du lämnar behandlas enligt vår integritetspolicy

Carina Ridenius

Carina Ridenius

I mitt arbete med presentationsteknik använder jag mig av scenisk framställning, andning och röstvård (sustainable voice coaching) för att få bästa resultat.

25 års erfarenhet som sångerska med otaliga konserter och framträdanden utgör min grund att stå på. Att möta publiken stor som liten, spelar mindre roll, det är alltid publiken som ska vara i fokus. Det är något vi ofta glömmer bort när vi presenterar och står inför en publik.

För att stå inför publik handlar om kropp, knopp och nerver.
Genom att arbeta med det sceniska uttrycket, dvs hur du går, står och för dig, samt arbetet med röst och andning, lyfter du dina presentationer till högre höjd: du sticker ut och blir ihågkommen!

Jag är ursprungligen Boråsare, men studier och yrkesval medförde att jag flyttade efter avslutad gymnasieskola. Har sedan dess bott på många platser i Sverige, också utomlands. Idag är hela Sverige mitt arbetsfält.

Mina ledord är livslångt lärande, nyfikenhet och att finna nya utmaningar. Ledorden har lett mig genom ett långt och mycket varierat studie- och yrkesliv, med två magisterutbildningar, Master of Arts och Master of Science. Den senare med inriktning informationshantering. Har lång arbetslivserfarenhet från både teaterns värld och med företag, organisationer, kommunala förvaltningar, samt styrelseuppdrag i både ideella och kommersiella styrelser.

Idag möts mina två världar, den konstnärliga och den teoretiska och tillsammans bildar de min professionella grund.

Jag tror på individens egen förmåga om en önskan att utvecklas, se nya utmaningar och möjligheter och att kunna uppnå sina drömmar. Att presentera dig själv, din organisation eller din produkt handlar om att du får mottagaren att förstå dig. Och jag är bra på att entusiasmera, engagera och hjälpa dig att plocka fram ditt allra bästa autentiska jag framför din publik.

Carina kan också bokas via:

 

Stefan Langemalm

Stefan Langemalm

Jag har alltid varit intresserad och fascinerad av programmering i olika former. Efter en MSEE examen från Chalmers Tekniska Högskola så har jag arbetat professionellt med programmering sedan 1980-talet. Under den tiden har många olika programmeringsspråk och utvecklingsprinciper passerat revy.

Mina erfarenheter som programmerare och utvecklare omfattar alla möjligt från assembler till databaser och högnivåspråk.

Ett speciellt område som är av stort intresse är DSL – domänspecifika programmeringsspråk. Det är ett verktyg med stor potential. Inom DSL har jag en gedigen och mångårig praktisk erfarenhet som är unik i branschen.

Inom presentationsteknik så är mitt expertområde de tekniska lösningarna och verktygen. Vi arbetar med alla typer av bildspel såsom, PowerPoint , Keynote, Google Presentationer, Prezi, Haiku Deck med flera.

Ett axplock av våra kunder

Sagt om oss

”Som egenföretagare med inspirationsföreläsningar i mitt utbud var kursen hos PIK mycket givande. Första delen var en mycket pedagogisk genomgång om hur man startar sin presentation, hur man använder kroppen och rösten samt hur man tyglar sin nervositet. Därefter kom den bästa delen av kursen, då vi fick praktisera det vi lärt oss genom ett eget framförande. Vi fick sedan tydlig feedback på personliga förbättringsområden. Detta har hjälpt mig att göra proffsigare föreläsningar och att förmedla ett budskap som inte bara når fram utan också ger önskad reaktion hos min publik. ”

Sonja Roxner
Roxner Health AB


”Jag deltog i PIKs presentationsteknik arrangemang för att stärka och lära mig mer om presentationsteknik. Vi hade nöjet att lära oss mer om hur vi kunde förbättra vårt framträdande. Vi fylldes på med insikter genom teori och härliga övningar med feedback. Det var givande, roligt, lite nervöst och många skratt! Att öva och få feedback från proffs gav mig verktyg som stärkt mitt uttryck i de presentationer jag genomför i min roll som ledarutvecklare både inom personlig- och grupputveckling.”

Anna-Carin Eriksson, ledarutvecklare
Think Do & Grow


”Jag fick med mig flera bra och användbara tips från workshopen hos PIK Presentationsteknik. Exempelvis hur jag använder rummet, hur jag får kontakt med publiken och enkla sätt att komma i balans inför ett framträdande. Den praktiska träningen i grupp var både rolig och lärorik.”

My Tiljestam
Tiljestam Consulting


”Det blir alltmer en överlevnadsfråga att systematiskt och kontinuerligt samla in information, analysera den och sedan skapa förutsättningar för att agera på möjligheter och hot i omvärlden som påverkar företaget/organisationen. Men var ska man börja?

Jag deltog i seminariet ”Omvärldsbevakning – dyrt, krångligt och tidskrävande! Inte alls!” i Borås som gav exempel på hur man kan tänka för att komma igång.

På seminariet avdramatiserar Carina Ridenius föredömligt att arbetet med att följa och förstå händelser och förändringar i omvärlden inte behöver vara krångligt och tidskrävande. Carina Ridenius budskap att tidigt se signaler i omvärlden och snabbt omvandla dem till affärer, helst tidigare och snabbare än någon annan ger konkurrensfördelar.

Som mångårig konsult inom omvärldsbevakningsområdet var det intressant att ta del av deltagarnas frågor, tankar och idéer. Med tanke på antalet deltagare verkar omvärldsbevakning/analys glädjande nog börja klättra uppåt på prioriteringslistan.

Om Carina Ridenius erbjuder liknande seminarier i framtiden rekommenderar jag dig att delta!”

Maine Lagström
Competitive Intelligence