Kvinnligt ledarskap – inifrån och ut

Under sommaren fick jag möjligheten att vara med i AVIANI podd.
Där samtalade Sandra Aviani och jag om hur vi kan stärka oss kvinnor inifrån och ut. Man kan ju undra vad en kvinna som Sandra Aviani, och som driver en av Sveriges mest exklusiva butiker för underkläder och baddräktsmode AVIANI, har gemensamt med mig som är expert inom presentationsteknik. Det var mer än vad vi anade från första början.

Vi båda arbetar med kvinnor som vill utstråla styrka, säkerhet och tydlighet. Sandra genom att erbjuda sina kunder vackra, välsittande och väl fungerande underkläder och jag genom att hjälpa mina kunder att öka sin kommunikationsförmåga, presentera med auktoritet och öka sitt förtroendekapital.
Vi valde att kalla avsnittet “Kvinnligt ledarskap – utveckla dig inifrån och ut”

Alla är vi ledare i något sammanhang någon gång och att vara ledare och utstråla ledarskap är något som byggs inifrån och ut. När du kommunicerar med andra människor är det enligt forskningen uppdelat i tre delar, 33% är din talröst med tonläge och styrka, 55 % är ditt kroppsspråk med gester, mimik och ögonkontakt, och endast 7% är det du egentligen säger. Att känna att du är fri i ditt kroppsspråk, kräver att du är trygg med de klädesplagg du bär. Ända inifrån och ut.

Insikten om hur viktigt det är att bära bra och välsittande plagg, fick jag när jag en gång i tiden arbetade som sångerska på teater; hur viktig bh, underkläder, kjolar, byxor är för dig som person och vad du utstrålar. På en teater får du all hjälp du behöver av kostymmakare, sömmerskor och påklädare för att framhäva dig och din personlighet på bästa sätt.

Men det här gäller inte bara på en teater, utan du kan använda det på ditt livs scen; på din arbetsplats, med arbetskamrater, vänner, när du står inför nya utmaningar och möter nya bekantskaper. Du känner dig trygg på scen och framför andra människor, när du ska presentera, då du vet att kläderna du bär, inifrån och ut är både bekväma och vackra, samt ger dig möjlighet till god rörlighet och bra kroppskommunikation.

Möjliggör för dig själv att utstråla trygghet och självförtroende från det första handslaget. Lyssna på AVIANI podd avsnitt nummer 7. https://aviani.se/podd/

Vill du övertyga i dina presentationer och få ökad auktoritet kontakta mig
Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927