Känner du till uttrycket Bullet kills?

Bullets kallas de prickar, pilar eller punkter du använder framför din text när du räknar upp saker i din power point. För mycket utav denna vara dödar din presentation, bullet kills.

Sitter du och förbereder en presentation och du har tänkt att ha med ett bildspel?
Bildspel kan vara bra, men inte alla gånger…. Du vill ju inte sitta fast i bildspels-träsket, eller hur?

Men om du nu använder bildspel och tycker att det är ett bra sätt att presentera på, hur ska du då göra, för att det ska bli intressant, levande och inte gå ner dig i träsket?

Här kommer tre tips:
– Du behöver inte ha din logga på alla dina slides när du presenterar. För mycket text och logotypes som inte hör till din presentation skapar för många intryck för dina åhörare. De vet vem du är och var du kommer ifrån.
– Bullet kills! Skippa text och långa punktlistor i din presentation. Din publik läser på duken, istället för att lyssna på dig. Illustrera med bilder det du vill få sagt. Sätt in bilder/foton på människor, produkter och tjänster. Det skapar intresse och du får ditt budskap att fästa.
– Genom att du använder bilder istället för en massa text, uppmanar du åhörarna att ta noteringar istället. Som åhörare lär du dig då mycket bättre. Du kopplar ihop bilden, med dina egna noteringar och det hjälper dig att komma ihåg.

Lycka till med dina presentationer!

Få hjälp med dina bildspel och presentationer kontakta:
Carina Ridenius
info@pik.nu
0706-26 09 27