I denna ljuva sommartid

Sista blogginlägget före sommaren bryter ut.
Sommaren är ofta den tiden på året när vi ska hinna med så mycket. Vi har kanske planerat semester, besök hos släktingar och jobbet i trädgården.
Vi vill så mycket, drömmer om ljumma sommarkvällar med grill, tillsammans med vänner, utomhuskonserter och pic-nic i det gröna. Vår sommar utspelar sig som en fantastisk film inne i våra huvuden, där vi själva har huvudrollen, fräscha, brunbrända och utvilade.

Så regnar det… stugan är för liten, släkten för stor och korvarna brända. Sommarsemestern blir inte som du tänkt dig. Du blir kanske inte heller så utvilad som du önskar.

Men det är då du ska ta möjligheten att unna dig en stund för dig själv.
Sätt dig ner eller ta en promenad, reflektera, fundera och kom ihåg att andas. Ge dig själv ett par minuter. Minuter att bara vara, inget som pockar på och där du får vara med dig själv. Minuter där du kan slappna av, andas och ge dig själv en möjlighet att pausa. Det är i pausen – vilan, som du kan finna lösningar på problem, backa tillbaka och se på händelser med nya ögon och ha möjligheten att göra om och göra bättre.

I sommar kan du följa min minikurs i andningsteknik på FB-sidan Healthy, Wealthy, Happy Me! Det är en minikurs i 5 delar. Kursen ger smakprov och goda råd om hur du kan lära dig att slappna av, få ett ökat inre lugn och ny energi genom andningsteknik. Gå med i FB-sidan och ta del av kursen.

Ta nu vara på dig själv i sommar, släng dig i hängmattan, ta del av minikursen och får mer kunskap om din andning och vad den gör för dig.

Jag önskar alla läsare en fin sommar och jag är tillbaka i slutet på augusti med tips och råd om andning, tal, röstvård och presentationsteknik.

Trevligt sommar!