Dags för mässa

Det är mässdags. Du har förberett allt som ska vara i montern, flyers, snacks, affischer, ståbord, erbjudanden, listan kan vara oändligt lång.
Men har du tänkt på dig själv. Javisst, säger du; fräscha kläder och nykammad. Jättebra, men det räcker tyvärr inte.

Att stå på mässa är både roligt och arbetsamt. Roligt och spännande att träffa många nya människor, och få nya kontakter, men tröttsamt för röst och kropp. Det gäller att både rösten och kroppen räcker hela vägen. Med din röst och kroppsspråk skapar du förtroende från ditt första handslag.

Här får du tips på hur du kan förbereda dig för en dag på mässgolvet:
– Sov bra natten innan.
För att somna gott; lägg händerna på magen, runt naveln och andas lugnt. Andas in genom näsan och ut genom munnen. Du upplever avslappning och ökat välbefinnande. Du får lättare att somna.
– Ta hand om din röst.
Runt våra stämband finns muskler, och de fungerar precis som vilka muskler som helst i kroppen. De behöver värmas upp inför långvarig användning, så humma igång din röst på morgonen.
– Prata långsammare och tydligare än normalt när du pratar i bullrig miljö. Se till att artikulera väl. Ta hjälp av din tunga och läppar för att prata tydligt. Då avlastar du stämbanden.
– Se till att röra på dig när du står i montern. Sitt eller stå inte still. Kroppen mår bra av att röra på sig. Du får en bättre hållning och ett bättre kroppsspråk.
– Har du möjlighet, ta regelbundna pauser. Då kan du komma tillbaka med nya friska tag.

Lycka till med din mässhöst!

Vill du få fler metoder och råd för hur du ska få en hållbar röst och god kroppskommunikation kontakta mig

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927