Årets tips!

Nu i april firades bloggens 1-års jubileum. Tanken med att blogga var att kunna ge enkla tips och råd inom presentationsteknik och som du kan använda i din vardag, såväl i arbetslivet som privat.

Men nu när ett år har gått är det dags att utvidga och ge fler tips och råd som sträcker sig över alla våra verksamhetsområden. PIK står för presentation, information och kommunikation. Så här finns mycket intressant att skriva om. Genom att använda dessa tre områden tillsammans, på ett effektivt sätt, kan du leverera rätt information till rätt person i rätt tid. Vilket kan vara nog så viktigt i vår informationsöverflödiga värld.

Därför kommer du som läsare av denna blogg att nu få ännu mer tips och råd inom fler områden.

Men innan vi ger oss i kast med detta, så kommer här de tre mest uppskattade råden och blogginläggen som vi gett under året som gått och som fått flest läsare. Du kan läsa alla inlägg på www.pik.nu

  • 30-90 regeln. Det är den tid det tar för din publik att landa in i rummet, komma till ro och börja lyssna på dig. Så starta din presentation med lite småprat, välkomna och låt bli att säga ditt namn det första du gör… för ingen har ju ändå lyssnat den första minuten.
  • Mässtips. När du är på mässa, står och pratar i flera dagar i bullrig miljö. Ta hand om din röst. Värm upp både kropp och röst, så mår du bättre och rösten räcker längre.
  • När tekniken fallerar. Låt bli att stressa upp dig. Pröva den ett par gånger, fungerar det inte ta hjälp av whiteboard, rita, berätta och fortsätt som vanligt. Så agerar du som ett proffs.

Välkommen nästa vecka till en ny blogg.

Carina Ridenius
info@pik.nu