Är du medicinmannen?

När jag var barn och tonåring var det väldigt populärt med vilda västern filmer och serier. Ibland ganska enformiga. Storyn var enkel; där fanns de goda och de elaka. De goda vann alltid på slutet. Världen var svart och vit. Bilden av vad en revolverman respektive indian egentligen var, var stereotypt.

Ibland har jag tänkt tillbaka och funderat på hur indianstammen var och är uppbyggd. Det finns en hövding och massor med indianer, men sedan finns det experten; det vill säga medicinmannen eller kvinnan. Den person som besitter kunskap och är expert på sitt område. Den som klart och tydligt förklarar vad som måste göras för att omgivningen ska få det bra och må bra. Den person som hjälper till när det uppstår problem och som också kanske gör det som är oklart, otydligt och trasigt helt.

Detta går att applicera på en arbetsplats. Du kan applicera det på dig själv. Vad vill du vara? Är du hövding så har du kanske kommit dit du vill, men om inte, vad vill du vara –  indian eller medicinman/kvinna?

Skulle du inte vilja vara den som blir lyssnad på? Skulle du inte vilja framstå som den expert du faktiskt är? Vore det inte skönt att uppleva hur din kommunikativa tydlighet med röst och kroppsspråk medförde att du upplevdes som informativ och relevant?
Genom att öka din kommunikationsförmåga så kan du uppnå detta.
Så vad vill du vara indian eller medicinman/kvinna?

Vill du öka din kommunikationsförmåga och vässa dig inom presentationsteknik, kontakta mig.

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927