Är din andning vägen till succé?

Det finns mycket intressant forskning inom presentationsteknik. Ämnesområdet tangerar både psykologi, neurovetenskap, kommunikation, informationsvetenskap och många fler forskningsområden.
För presentationsteknik är kropp, knopp och nerver. Hur du hanterar kroppskommunikation, hur och på vilket sätt du har valt att framföra det du vill få sagt och hur du håller styr på dina nerver.

I veckans blogg vill jag lyfta professor Emma Seppälä från Stanford University, som forskar kring hur din andningsteknik kan hjälpa dig i många olika situationer, hur den har positiv effekt på ditt välbefinnande, minskar din nervositet och till och med kan rädda ditt liv.

Jag har valt att ta del av hennes forskning just för att den är så spännande och ger ett sådant vitt perspektiv på vad din andning kan göra för dig. Det mest basala vi har i livet, andningen, är vår bästa vän och hjälp i nöden.

I veckans podd från Martin Lindeskog och mig  Presentations (Skills) in Plain English,  kan du också ta del av Emma Seppäläs spännande och aktuella forskning.

Här får du också ett boktips; läs gärna Emmas bok The Happiness Track, Lev lyckligare på svenska. Titeln kan låta banal, men boken är något för dig som vill ha välmående och framgång både i det vardagliga livet och i arbetslivet med hjälp av din andning.

Så lyssna till podd och ta del av intressant nutida forskning på området. Det hjälper dig på vägen till att bli en lysande talare och presentatör.

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927