Ge bort något “personstärkande”

Snart infinner sig en av våra många importerade firardagar – Alla hjärtans dag. Några tycker det är fånigt att fira den och gör det inte. Andra gillar den verkligen och bjuder någon kär på god mat, kanske en blomma, ett bio- eller spabesök.

Jag tänker ge bort något som är “personstärkande” och som skapar lugn, trygghet och fokus. Jag ger bort en kurs i andningsteknik. Det är ju inte så svårt eftersom det är en del av mitt yrke, men med enkla andningsövningar kan du få hjälp med både att stressa av men också fokusera på de uppgifter du ska göra.

Att arbeta med andningen för att motverka stress och skapa större fokus är något som man gör i många olika yrkesgrupper, bl a används det inom Amerikanska Försvarsmakten.
Du kan också läsa mer om den här forskningen och vad god andningsteknik kan göra för dig när du ska presentera och hålla tal i min bok Presentationsteknik är kropp, knopp och nerver.

Som Alla Hjärtans Dags present till dig som tillhör mina läsare vill jag ge några tips på vad god andning kan göra för dig och stärka dig som person.

  • Genom att du andas lugnare och djupare utnyttjar du dina lungors fulla kapacitet. Du mår helt enkelt bättre.
  • Genom att andas djupare så får din röst en mörkare klang, vilket ger dig mer pondus när du talar.
  • Genom en djupare andning inger du ett lugn och skapar förtroende hos din omgivning.

Vill du få fler metoder och råd om din andningsteknik kontakta mig

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927