Proppen har gått

Du ska äntligen få presentera din produkt/tjänst. Det kan vara inför nya investerare eller blivande kunder. Det kan vara att du fått möjligheten att prata i ett större sammanhang som på en mässa.

Din iver blandas med glädje, skräckblandad förtjusning och förhoppning inför situationen, för man vet ju aldrig vad som kan komma ur den. Din önskekund kanske kommer att vara där.

Det är då kabeln grävs av, proppen går eller tekniken slår fel på något annat sätt. Vad ska du göra?

Vad som händer där och då ligger i din förberedelse. Hur mycket hängslen och livrem du utrustar dig med bestämmer du naturligtvis själv, men du måste ställa dig frågan i förberedelsearbetet; Vad vill jag få för resultat av den här presentationen? Vill jag bara presentera i största allmänhet eller vill jag nå ut och få fler kunder och intressenter.

Här kommer mina tre råd till dig;
– Förbered dig genom att ställa dig frågan; Vad vill jag uppnå med min presentation?
– Förbered dig genom att tänka värstingscenariot, att kabeln grävts av eller att proppen har gått. Skriv alltid ut din presentation i pappersform. Då vet du alltid vad som är viktigt och vad du behöver få sagt.
– Förbered dig genom att ha en plan B och ställ dig frågan; På vilket annat sätt kan jag illustrera min presentation? Blädderblock, white board eller på annat vis?

Det är frågorna som du ställer till dig själv i din förberedelse som gör skillnad.
Lycka till med din presentation!

Vill du få fler metoder och råd om din presentation kontakta mig

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927