Boksläpp!

Mitt tankesätt när det gäller presentationsteknik är att det är kropp, knopp och nerver. Vad menar jag, egentligen?

Grunden till att presentera och att tala inför en grupp människor är retoriken, läran om talekonsten. Men idag i vårt informationstäta samhälle räcker det inte att kunna tala väl. Du behöver ha både din röst och din kroppskommunikation med dig för att få omvärlden att förstå dig. Därför handlar det om kropp, knopp och nerver.

Kroppen med hur du gestikulerar och rör dig. Knoppen, vilken information vill du nå ut med och till sist att hålla styr på nerverna. Att inte bli för nervös, men heller inte för exalterad.

Nu har jag släppt den första av tre böcker på området – kropp, knopp och nerver. Du får här tre tips från första boken, på vad du kan göra för att starta din resa på vägen mot att bli en presentatör och talare som briljerar och utstrålar säkerhet inför din publik. Det börjar med din andning.

– Ta hjälp av din andning. Andas långt ner i magen. Det lugnar och hjälper dig att få en stabil talröst.
– För att öka din koncentration på uppgiften, fokusera på din andning. Känn att du andas in ordentligt och att du sedan andas ut och tömmer lungorna på luft. Det höjer din koncentrationsnivå och ökar ditt fokus.
– När du talar och är fysiskt aktiv framför dina publik, glöm inte andas ordentligt. Det hjälper dig att framstå med lugn och övertygelse och den flåsiga andningen uteblir.

I boken ”Presentationsteknik är kropp, knopp och nerver” med tillhörande extramaterial på webbsida, kan du läsa mer om hur andningstekniken fungerar och hjälper dig och hur din kroppskommunikation utvecklar ditt allra bästa autentiska jag. Allt för att du ska kunna genomföra briljanta presentationer.

Beställ boken på:
https://www.bod.se/bok/carina-ridenius/presentationsteknik-aer-kropp–knopp-och-nerver/9789177854456.html

www.pik.nu finner du alla tidigare bloggavsnitt som ger dig fler tips och råd.

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927