Nu kör vi!

Att titta på hur andra gör kan leda dig in på två spår. Det ena är det negativa, där du irriterar dig, recenserar, tycker och tänker, oftast negativt om din motpart. Det andra spåret är att du inspireras, får ny kunskap och genom det får möjligheten att flytta fram dina egna positioner.

Jag har sneglat och beundrat de som gör poddar. Vilket arbete de lägger ner! Nya avsnitt, vad avsnitten ska handla om och så gäster. Vilka ska vara med?

Jag gillar att lyssna på poddar och jag har fått förmånen att vara med i tre stycken;
Nätverkspodden med Marie Hagberg https://natverkspodden.podbean.com/e/105-presentationsteknik-ar-kropp-knopp-och-nerver/
Aviani podd med Sandra Aviani https://aviani.se/underkladespodd-7-kvinnligt-ledarskap-utveckla-dig-inifran-och-ut/
Ego Netcast med Martin Lindeskog http://egonetcast.libsyn.com/ego-search-on-carina-ridenius-of-pik-presentation-technique

På min väg i poddlandskapet mötte jag Martin Lindeskog, en av Sveriges meste poddare och som bland annat driver podden Ego Netcast. Han sa tre ord; Nu kör vi!

Precis så kan du också säga till dig själv när det gäller presentationsteknik.
Här kommer tre tips om hur du startar din väg mot att bli en bra föreläsare och presentatör. Det enda du behöver göra är att lägga ner din tid.

  1. Ta möjligheten att gå på, titta och lyssna på andra föreläsare. Låt bli att recensera. Titta på hur de arbetar med sin röst, kroppskommunikation och vilket bildmaterial de använder.
  2. Notera det du tycker är bra. Låt bli att skriva ner det som inte tilltalar dig.
  3. Nästa gång du själv ska föreläsa och presentera plocka fram dina anteckningar och låt dem bli din lathund för ditt eget framträdande.

Lycka till på din väg mot att bli en fantastisk talare.

Nu finns Martin Lindeskogs och min podd på iTunes: Presentation (Skills) in Plain English.
http://presentation.libsyn.com/
Lyssna på varför Martin och jag väljer att göra vår podd på engelska. Få tips och råd om hur du vässar dig i presentationsteknik.

Att skapa en podd är ett teamwork och jag vill tacka Jim Jonsson på JTunesProductions http://jtunesproductions.se/ för en härlig jingle och bumper till vår podd.

Vill du veta mer om presentationsteknik läs på www.pik.nu
Där finner du också alla tidigare bloggavsnitt som ger dig fler tips och råd.

Carina Ridenius
PIK Presentationsteknik
info@pik.nu
0706-260927